Jarla-Plast inledde sin verksamhet i april 1969.

Det var en stor efterfrågan på fodersilos för pälsdjursnäringen som utgjorde startskottet för företaget Jarla-Plast Öb. Företaget startades av Alvar Ahlholm, med bröderna Jan-Erik och Krister Kronkvist som anställda, produktionen bestod av glasfiberarmerade plastprodukter. Jan-Erik och Krister övertog stegvis ägandet av företaget.

Idag har företaget ändrat bolagsform, men är fortsättningsvis ett familjeföretag. År 2005 bildades aktiebolaget Ab Jarla-Products Oy, som då övertog ansvaret för produktionen, emedan Jarla-Plast Öb kvarstod som försäljnings- och fastighetsbolag. Ab Jarla-Products Oy ägs förutom av Jan-Erik och Krister också av andra generationens glasfiber-experter, kusinerna Tommy och Ida Kronkvist.

Jarla-Products största kunder utgörs av industriföretag.

År 2020 övergick all verksamhet till Ab Jarla-Products Oy, som idag har nio anställda. Produktionen finns fortfarande kvar på samma ställe i Malax, men idag består Ab Jarla-Products Oy största kunder av företag inom storindustrin.

Miljö och kvalitet

Ab Jarla-Products Oy har skapat ett miljö- och kvalitetssystem som omfattar alla delar av vår verksamhet, allt från inköp till tillverkning och slutgranskning av produkten. Genom en modern tillverkningsprocess och på ett miljövänligt sätt tillverkar vi kvalitetsprodukter, med maximalt uttag från råmaterialet och med minsta möjliga spill. Miljö- och kvalitetssystemet följer de normer som gäller för de internationella SFS-ISO 9001 och SFS-ISO 14001.

Vårt mål är att leverera hållbara produkter enligt kundens krav, på överenskommen leveranstid och till ett konkurrenskraftigt pris.
I vår verksamhet prioriterar vi arbetsmiljön och ständiga förbättringar.

Personalrekreation

Personalens hälsa och välbefinnande försöker vi förbättra och stimulera genom regelbundna hälsokontroller och olika rekreationstillfällen. Vi har testat kondition och hälsa samt prövat våra gränser på hög höjd. I naturen vi har tagit oss fram på allt från hästrygg till kanot. 

Den här webbplatsen använder cookies för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.